Lite om mig

Ursäkta, jag har inte skrivit för länge. Ibland känner jag har ingen att berätta om… Men nu ska jag prata lite mer om mig och min familj.

Jag föddes i Montreal. Montreal ligger i Quebec. Det är en provins i mellan–östra Kanada. Ungefär 90 procent av människor i Quebec pratar franska. Men några människor pratar också engelska eller andra språk. Jag har alltid bott i Montreal förre komma till Sverige. Min familj fortfarande bor dit. På foton kan du se min familj. Min mor kallas Louise, min far Claude och min tvillingbror Abel. Vi pratar franska för modersmål och engelska som andra språk. Min far arbetar för Montreals stad. Han utvärderar skatter om hus och byggnader. Min mor arbetar för en försäkring företag. Min bror arbetar som elektronisk tekniker för en medicin företag. Jag hoppas jag skulle snabbt arbeta som miljö konsult. Först måste jag färdig SFI skolan!

Här i Umeå bor jag med min sambo. Han är kanadensisk och heter Camille också. Jag vet det är konstigt. Han gör en doktor (PhD) i industrielldesign och arbetar på Högdesignskolan. Det är del av Umeå Universitetet.

Vi har bott i Sverige sedan augusti 2005. Jag har bott ett och ett halvt år i Lund när Malmö i södra Sverige. Jag gjorde en master (master’s degree) om miljö i Lund Universitetet. Nu bor jag tillbaka i Umeå. Ibland saknas jag mina vänner och familj i Kanada. Men jag pratar ofta med dem på internet. Jag var i Montreal sista jul för mer 2 månader.

Nu vet du lite mer om mig!